Arrow
Arrow
Arrow
Arrow
Slider

Verslag Jubileum weekend

Door Frank
op 10 december, 2014

Het Jubileumweekend.

Het laatste weekend van november, de finale van het jubileumjaar 5x 11 van CV de Kroeënekraan

en Pieëlhaas. Lange voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan.

Zaterdagavond even na achten was het dan zover, dag 1. Uiteraard in de Torrekoel, mooi ingericht, klaar voor een schitterend feestweekend.

Collega carnavalsverenigingen uit de omgeving waren aanwezig en uiteraard de rechtgeaarde carnavalsvierders uit Kronenberg, Evertsoord en omstreken grepen deze gelegenheid aan om een mooi feestje te bouwen.

Allereerst werd de Jubileum CD gepresenteerd. Het nummer Kroeënenberg ondersteund door een clip opgenomen in de kerk van de Kronenberg werd ten gehore gebracht. Een prachtig stemmig stukske muziek dat snel opgepikt werd door het publiek.

Daarna was het tijd voor de feestband Sjloetingstied. Een band die de zaal met gemak meekreeg, de stemming zat er al snel in.

Later op de avond werden de 4 nieuwe nummers van de jubileum cd live ten gehore gebracht. Mensen, wat kan Kronenberg trots zijn op haar talenten! Allereerst brachten twie schoeëne oet de Kroeëneberg en de Pieël, Mirriam en Karlijn, hun nummers. Het laatste nummer, Henk Sturme op trompet en – voor vele zeker verrassend – als zanger. Bijgestaan door Mirriam en Karlijn wederom een schitterend en ludiek nummer.

De avond kreeg nog een mooi vervolg. Nadat in de late uurtjes de band en de collega-carnavalsvereningen al weer naar huis togen, ging het feest nog even ‘op zien Kroenebergs daor’.

Met het feest nog in de benen (en sommige in de kop) moest de Torrekoel zondagmorgen al vroeg weer opgetuigd worden voor het vervolg.

De dag begon met een brunch voor alle oud-prinsen, oud-adjudanten en oud-vorsten met hun echtgenoten. Een brunch met meer dan 200 deelnemers. Werkelijk prachtig wat een opkomst.

Onze voorzitter Luc leidde de dag in en vroeg voorafgaand aan de brunch voor een minuut stilte voor degene die niet meer onder ons zijn.

De brunch was gezellig en lekker, mooi om te zien dat de generaties die onze bloeiende vereninging hebben opgezet en in stand hebben gehouden, zo genoten van deze dag. Zeker de presentatie van de rijke historie van onze vereniging die in relaxte sfeer werd verzorgd door Geert en Tom, sprak erg aan. Zij lieten de 5 x 11 geschiedenis in vijf blokken de revue passeren waarbij ieder een periode van 11 jaar behandelde. Chapeau heren, goed dat de geschiedenis op zo’n jubileum nog eens vastgelegd én verteld word!

Een heus ingericht museumpje met oude beelden, teneus, publicaties en attributen die onze vereniging nog had of heeft weten op te sporen, werd gewaardeerd en er werden natuurlijk nog veel herinneringen en anekdotes opgehaald.

Het morgenprogramma werd afgesloten met unne prachtige buut door Pierre van Helden.

In de middag stond de receptie op het programma.

Een mooi druk bezochte receptie, veel mensen en verenigingen uit Kronenberg en wederom natuurlijk de collega-verenigingen uit de omstreken. Verder een afvaardiging van de BCL (Bond van Carnavalsverenigingen Limburg) die onze vereninging natuurlijk kwam feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Ook aan de jonge jeugd was gedacht, een springkussen en schminken in de gymzaal en unne ballonnefrits din koos toevere met ballonnen.

De receptie werd opgeluisterd door de Kranekapel , DJ Stijn en als finale een optreden van de koningin van het Limburgs lied, Beppie Kraft. Het was een prachtige middag en avond.

Als vereniging kunnen we met trots terug kijken op een prachtig jubileumjaar. Het jubileumweekend was top! Alle mensen die hier aan mee hebben gewerkt en dit mogelijk hebben gemaakt, BEDANKT!!

Over ons

Op deze website vind je alles over onze vereniging. Van de laatste nieuwtjes en het programma tot aan onze allereerste prins. Maar ook voor foto’s en filmpjes die gemaakt zijn tijdens één van onze activiteiten bent u aan het juiste adres. Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen over de site hebben, mail dan naar webmaster@kroenekraanpielhaas.nl

 

 

Laatste nieuws

Carnavals muziekbingo

10 februari, 2021

Angere tieje carneval

06 februari, 2021

Komende evenementen

Volg ons

facebook